GDPR

Cookie- & privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet eller fravælge brug af cookies. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil du risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig informationer og produkter, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke produkter og services, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives kun til vores databehandlere, som vi benytter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: kontakt@profilm.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Profilm v/Thomas Kjær Pedersen
Riis Toft 19
6000 Kolding
Telefon: 28 51 44 64
Email: kontakt@profilm.dk
CVR. ​28199651


 

Privatlivspolitik – Behandling af personoplysninger ved oprettelse af brugerprofil

1. Dataansvar

Profilm v/Thomas Kjær Pedersen er dataansvarlig for behandling af dine personoplysninger, som nærmere beskrevet nedenfor.

2. Oprettelse af og log-in til brugerprofil

I forbindelse med oprettelse af din brugerprofil behandler vi følgende firmaoplysninger og personoplysninger om dig:

Firmanavn, firmaadresse, CVR-nummer, e-mail adresse, telefonnummer og dit fulde navn, med henblik på oprettelse af brugerprofil og efterfølgende log-in. Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er i den forbindelse forfølgelsen af vores legitime interesser, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. Vores legitime interesser består i, at

  • kunne identificere dig med henblik på oprettelse af brugerprofil og efterfølgende log-in på brugerprofilen, og
  • tildeling af unik bruger-ID baseret på dine oplysninger.

Derudover kan du selv vælge at tilknytte en række yderligere personoplysninger ved tilmelding. Sådanne yderligere personoplysninger benyttes som nærmere beskrevet i denne Privatlivspolitik.

3. Fotobestillingssystem

I forbindelse med tilmelding til fotobestillingssystemet og den efterfølgende administration af behandlingen i fotobestillingssystemet behandler vi følgende personoplysninger om dig til følgende angivne formål (forudsat at du har givet os nedenstående personoplysninger):

  1. “Navn” med henblik på at kunne identificere dig på baggrund af bestilling
  2. “Telefonnummer” med henblik på at identificere dig og at kunne komme i kontakt med dig
  3. “E-mailadresse” med henblik på at kunne komme i kontakt med dig, herunder bl.a. med henblik på at notificere om ændringer i fotobestillingssystemet og vilkår
  4. “CVR oplysninger” med henblik på identifikation af køb, således at vi kan fakturere og administrere køb og salg.
  5. “Bestillingshistorik”, herunder bl.a. oplysninger om beløbsstørrelser, antal og type af købte varer samt det aggregerede handlede beløb.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er enten (1) databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, eftersom vores behandlinger er nødvendige for gennemførelsen og opfyldelsen af den aftale, som du indgår med os, eller af hensyn til gennemførelsen af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af vores aftale, eller (2) forfølgelsen af vores legitime interesser, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. Vores legitime interesser består i, at

  • identificere dig som kunde,
  • komme i kontakt med dig som kunde, og
  • administrere fordelsprogrammet, herunder identifikation af køb således at vi kan udarbejde købshistorik og give dig de fordele, rabatter og værdikuponer, som du har ret til som medlem af fordelsprogrammet.

4. Målrettet markedsføring

Ved din tilmelding til Profilms fotobestillingssystem giver du samtykke til, at vi må behandle nedenstående personoplysninger om dig henblik på at analysere, hvilke produkter og services du kunne have interesse i, så vi kan fremsende relevante og målrettede tilbud, rabatter, værdikuponer/vouchers, nyhedsbreve m.v. til dig på baggrund af en sådan analyse.

Forudsat at du har givet os nedenstående personoplysninger, behandler vi følgende personoplysninger om dig i forbindelse med ovenstående behandlingsaktivitet:

      1. “Firmanavn”
      2. “Navn”
      3. “Telefonnummer”
      4. “E-mailadresse”
      5. “Ordrehistorik”

Retsgrundlaget for ovenstående behandling er databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a og b, hvis du samtykker til denne behandling i markedsføringsmæssig sammenhæng. Du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke ved at sende en besked til kontakt@profilm.dk som nærmere specificeret i pkt. 3.5 i ”Vilkår og Betingelser” eller framelde dit samtykke til målrettet markedsføring.

5. Online bestilling

I forbindelse med bestilling og køb af produkter via online fotobestillingssystem, jf. pkt. 6, indsamler og behandler vi nedenstående personoplysninger om dig til følgende angivne formål:

      1. “Navn” med henblik identifikation og gennemførelse af køb
      2. “Telefonnummer” med henblik på at kunne kontakte dig omkring afhentning af køb og levering af servicemeddelelser
      3. “E-mailadresse” med henblik på at kunne kontakte dig omkring afhentning af køb
      4. “Geografiske data” med henblik på bestilling, køb og udførelse af ordren.
      5. “Ordrehistorik” med henblik på status, genbestilling og adgang til billedarkiv.

Retsgrundlaget for disse behandlinger er databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, eftersom vores behandlinger er nødvendige for gennemførelsen og opfyldelsen af den aftale, som du indgår med os, eller af hensyn til gennemførelsen af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af vores aftale.

6. Sletning af personoplysninger

Vi sletter eller anonymiserer alle dine personoplysninger senest 12 måneder efter din sidste aktivitet i fotobestillingssystemet, jf. også pkt. 8.2. Hvis du opsiger dit samarbejde med Profilm (og lukker din konto) eller tilbagetrækker dit samtykke til behandling af dine personoplysninger, sletter eller anonymiserer vi dine personoplysningerne hurtigst muligt og senest 1 måned efter opsigelsen af medlemskabets ikrafttræden henholdsvis datoen for tilbagetrækning af samtykket. Firma- og personoplysninger der relaterer sig til køb af produkter og services vil dog blive opbevaret i overensstemmelse med de bogføringsmæssige krav hertil (hvilket er 5 år fra udgangen af det regnskabsår oplysningerne vedrører), hvorefter personoplysningerne vil blive slettet eller anonymiseret.

9. Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelseslovgivningen nogle rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os, jf. pkt.12.

      • Ret til at se oplysninger (indsigtsret): Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.
      • Ret til berigtigelse (rettelse): Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.
      • Ret til sletning: I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.
      • Ret til begrænsning af behandling: Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
      • Ret til indsigelse: Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores eller lovlige behandling af dine personoplysninger.
      • Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet): Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk. Du kan også altid trække dit samtykke tilbage, hvis vores behandling af dine personoplysninger baserer sig på dette (dog uden at dette påvirker lovligheden af vores behandling forud for tilbagetrækningen). Vi vil behandle alle anmodninger hurtigst muligt og i henhold til gældende ret.

10. Kategorier af modtagere

Følgende kategorier af modtagere vil i forbindelse med behandlingen modtage dine personoplysninger:

      • Databehandlere, såsom vores it-leverandør, der leverer tekniske ydelser til Profilm, således at applikationen kan fungere
      • Databehandlere, såsom selvstændige fotografer, der udfører ordrer og behandler data som franchisetager i Profilm
      • Databehandlere, såsom tekstforfattere, der forfatter boligbeskrivelser ud fra oplysninger og interviews
      • Databehandlere, såsom editors og tegnere, der redigerer billeder og laver plantegninger

11. Sikkerhed

Vi gennemfører passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger i henhold til databeskyttelsesforordningens artikel 32 for at sikre et sikkerhedsniveau, der passer til risiciene ved de behandlingsaktiviteterne, såsom hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, tab, ændring eller uautoriseret videregivelse af eller adgang til personoplysninger, der er transmitteret, opbevaret eller på anden måde behandlet, og som navnlig kan føre til fysisk, materiel eller immateriel skade, under hensyntagen til det aktuelle tekniske niveau, implementeringsomkostningerne og den pågældende behandlings karakter, omfang, sammenhæng og formål samt risiciene af varierende sandsynlighed og alvor for kundens rettigheder og frihedsrettigheder.

12. Cookies

Vi benytter cookies på vores hjemmeside og vores App, og vi udveksler cookies med tredjeparterne Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube og Google. Cookies er en lille tekstfil, der lagres på din enhed ved brug af vores app/hjemmeside. Cookies er uskadelige og indeholder ikke virus.

13. Klagemuligheder

Hvis du ønsker at klage over Profilms behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Profilm direkte på kontakt@profilm.dk, og også kontakte Datatilsynet: Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300, København K, telefonnummer: +45 33 19 32 00, e-mail: dt@datatilsynet.dk